'Game of Thrones 54 miljoen keer illegaal gedownload in 24 uur'
Draken en piraten

'Game of Thrones 54 miljoen keer illegaal gedownload in 24 uur'

18-04-2019 10:23 Laatste update: 11:03

De eerste aflevering van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones is in de eerste 24 uur 54 miljoen keer illegaal gedownload.

Dat zegt trackingbedrijf Muso, dat cijfers rond piraterij in kaart brengt, meldt Business Insider. De aflevering zou vooral veel zijn gedownload in China en India. In China waren zes minuten van de eerste aflevering gecensureerd, waardoor fans hun heil zochten in piraterij.

Toch was de eerste aflevering ook op legaal vlak succesvol. Volgens HBO werd de aflevering in de VS alleen al 17,4 miljoen keer bekeken via lineaire tv en de streamingdienst van HBO. Het aantal abonnees van streamingdienst HBO Now groeide in de VS met 97 procent sinds de première van het zevende seizoen van Game of Thrones.

Duurste seizoen tot nu toe

Het zevende seizoen van de hitserie liep van juli tot augustus 2017. Daarna moesten fans niet één maar bijna twee jaar wachten om te zien hoe de verschillende rijken in Westeros het uitvechten terwijl de dreiging van de White Walkers steeds groter wordt. De zes seizoenen van het achtste seizoen zijn duurder dan ooit: HBO heeft een budget van meer dan 90 miljoen dollar gebruikt.

Game of Thrones voert al jaren de lijsten met meest illegaal gedownloade series aan. Alleen vorig jaar ontbrak de serie, omdat die toen niet uitgezonden werd. Game of Thrones is in Nederland exclusief te zien voor klanten van Ziggo. Die moeten naast een tv-abonnement ook een Horizon-box en het aanvullende abonnement Movies & Series XL nemen, à 11,95 euro per maand.