Nintendo verwijdert 'ongepaste' levels uit Super Smash Bros.
Door gebruikers gemaakt

Nintendo verwijdert 'ongepaste' levels uit Super Smash Bros.

22-04-2019 10:45 Laatste update: 17:10

Spelers van de game Super Smash Bros. Ultimate kunnen sinds kort zelf levels maken, maar sommigen gaan volgens Nintendo te ver.

Vechtspel Super Smash Bros. Ultimate is één van de meest uitgebreide Nintendo Switch-games tot nu toe. De game bevat ruim zeventig personages uit Nintendo-games en spellen van andere uitgevers en meer dan honderd levels. Sinds vorige week kunnen spelers ook zelf levels voor de game maken, en die delen met anderen.

Een paar dagen nadat de functie beschikbaar kwam, zijn veel levels al verwijderd, meldt Eurogamer. Spelers maakten onder meer levels in de vorm van penissen, hakenkruizen en andere racistische uitingen. Er zouden zelfs zoveel penislevels zijn geweest, dat sommigen op de voorpagina van de officiële Nintendo Switch-app verschenen.

Ook onschuldige levels met transgender-vlag

Nintendo stuurt spelers die over de schreef gaan een vermanende e-mail, waarin het bedrijf waarschuwt voor het plaatsen van "obscene en/of seksuele uitingen". Toch worden niet alleen levels met naakt of racisme verwijderd, ook een level dat de rechten voor transgenders viert met een grote trans-vlag is volgens Nintendo tegen de richtlijnen.

Dit tot grote onvrede van spelers, die de levelmaker van Nintendo besloten te overspoelen met levels die de trans-vlag bevatten. Nintendo geeft spelers die volgens het bedrijf ongeschikte levels plaatsen ook een tijdelijke ban op online spelen. Het is niet bekend hoeveel levels Nintendo al heeft verwijderd, ook heeft het bedrijf nog niet op op de kritiek gereageerd.

Nintendo Switch-accessoires: welke moet je hebben?