Spectaculair park boven infrastructuur
Architectuur

Spectaculair park boven infrastructuur

30-04-2019 20:25 Laatste update: 02-05-2019 14:28

Nederlandse topontwerpers maken van een achterstandswijk een Mondriaanesk park in Milaan.

De reistijd volgens Google Maps halveerde voor de bewoners rond het park Biblioteca degli Alberi. Voor het eerst in 70 jaar kunnen ze in een rechte lijn naar kantoor of winkel, dankzij het spectaculaire park van de Amsterdamse studio Inside Outside.

De Biblioteca degli Alberi, ofwel de bomenbibliotheek, bestaat uit 600 bomen, 63 velden en 90.000 planten. Die zijn geplant in een strak lijnenspel van cirkels en vlakken, wat het Milanese stadspark tot een hit op Instagram maakt. Dankzij een fan met een helikopter zien we schilderij-achtige plaatjes. Aan de rand van het park zie je de eveneens fotogenieke met bomen beklede woontoren Bosco Verticale waarvan nu een exemplaar in Eindhoven wordt gebouwd.

Het moderne uiterlijk is niet het enige bijzondere aan het stadspark. Onder het terrein liggen grote wegen en treinrails wat het moeilijk maakt bomen te laten groeien. Nederlandse topontwerpers als ontwerpstudio Inside Outside, grafisch ontwerper Irma Boom en plantenguru Piet Oudolf zijn er dan ook al sinds 2004 mee bezig.

Inside Outside van Petra Blaisse kun je vooral van de Inside-kant kennen, bijvoorbeeld de enorme gordijnen die als muren functioneren in de net geopende LocHal bij station Tilburg.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s