'Amazon werkt aan hifi-muziekdienst'
Nog dit jaar beschikbaar

'Amazon werkt aan hifi-muziekdienst'

28-04-2019 10:13 Laatste update: 10:16

Amazon is in gesprek met verscheidene muziekmaatschappijen over de lancering van een streamingdienst met hifi-audio.

Een grote platenmaatschappij zou al hebben toegezegd om mee te doen aan de nieuwe muziekdienst, meldt Music Business Worldwide. De hifi-muziekdienst moet nog voor het eind van dit jaar gelanceerd worden en zal ongeveer 15 dollar per maand gaan kosten.

De belangrijkste concurrenten voor Amazon, Spotify en Apple Music, bieden geen muziek in hifi-kwaliteit aan. Tidal heeft wel een hifi-abonnement, dat 19,99 dollar per maand kost. In ruil daarvoor krijgen abonnees muziek voorgeschoteld van cd-kwaliteit (44.1 kHz / 16 bit).

Daarnaast biedt Tidal nog enkele duizenden albums aan met een geluidskwaliteit (96 kHz / 24 bit) die beter is dan cd-kwaliteit. Volgens een ingewijde zou Amazon ook muziek willen aanbieden met een betere kwaliteit dan cd’s.

Gratis muziekdienst

Met een apart muziekabonnement voor audiofielen bestrijkt Amazon straks het complete spectrum. Eerder deze maand lanceerde de webgigant al een gratis muziekdienst met een niet al te groot aanbod.

Gebruikers van deze streamingservice kunnen kiezen voor populaire playlists en verscheidene zenders met bijvoorbeeld jaren-tachtig-muziek of country. De muziek wordt afgewisseld met reclame. Vooralsnog is de gratis dienst alleen beschikbaar voor Amerikanen.

Betaalde diensten

Daarnaast heeft Amazon verscheidene betaalde muziekdiensten. Zo biedt het bedrijf een dienst aan met een catalogus van 2 miljoen nummers en duizenden zenders. Deze dienst maakt onderdeel uit van Amazon Prime.

Het duurste abonnement dat Amazon nu aanbiedt is Amazon Music Unlimited. Die dienst heeft een catalogus van ruim 40 miljoen tracks. De standaardversie kost 9,99 dollar, maar abonnees zijn goedkoper uit als ze de muziekdienst afnemen in combinatie met het Prime-abonnement of de muziek alleen op hun Echo-speakers afspelen.

Test: wat is de beste muziekdienst?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s