Land Rover Defender leeft weer
'Beter dan origineel'

Land Rover Defender leeft weer

29-04-2019 13:25 Laatste update: 13:25
Author profile picture

Rutger Middendorp

De Land Rover Defender lijkt maar niet dood te willen. Nadat in 2016 de laatste van de band liep, leek het afgelopen te zijn. Maar een Pools bedrijf heeft alle gereedschappen in huis om een Series 1 Defender nagelnieuw te bouwen.

Het Poolse bedrijf Land Serwis restaureerde eerder al Land Rovers, maar kan nu op aanvraag een Series 1 klassieke Land Rover Defender bouwen met het originele gereedschap. Daarbij proberen ze de klassieke zwaktepunten te vermijden. Het staal dat gebruikt wordt is 1 tot 6 millimeter dikker en de frames worden niet alleen met corrosie bestendig materiaal behandeld, maar ook gegalvaniseerd. 

Daarna is alles mogelijk naar de wens van de klant: een andere motor aan boord, geen probleem. Een grotere brandstoftank, een gigantische lier, een kraan achterop, een verlaagd sportchassis? Voor de juiste prijs zou alles mogelijk zijn.

Om het Land Rover-logo te mogen dragen heeft het bedrijf wel een chassisplaatje en een set kentekens nodig. Maar met die twee kun je een decennia oude gloednieuwe Land Rover krijgen. Prijzen starten rond de 60.000 euro.

Kijk ook: de Land Rover-smartphone

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s