TU Eindhoven tweede op EK Robotvoetbal
Robocup

TU Eindhoven tweede op EK Robotvoetbal

29-04-2019 15:11 Laatste update: 16:35

De voetbalrobots van de Technische Universiteit Eindhoven hebben de finale van het officieuze EK Robotvoetbal in de Portugese stad Porto verloren. 

Het Eindhovense team werd met 2-1 verslagen door het Portugese team CAMBADA van de universiteit van Aveiro. Het team Tech United van de TU Eindhoven had het toernooi sinds 2013 elk jaar gewonnen. Alleen in 2016 was het team CAMBADA ook sterker. Het toernooi is onderdeel van het bredere, jaarlijkse Festival Nacional de Robotica. Het Portugese toernooi is het enige jaarlijks terugkerende robotvoetbaltoernooi in Europa en daarmee het officieuze EK.

Teamcaptain Wouter Kuijpers is ondanks het verlies positief over het aanstaande WK in juli: "We hebben onze nieuwe ontwikkelingen door en door kunnen testen. De nieuwe achtwielige robot heeft een aantal wedstrijden meegespeeld. Onze nieuwe strategie-software werkt nu al op een iets hoger niveau dan de software van afgelopen jaar op het WK en dat gaan we nog verder verbeteren. Ook hebben we gezien dat we veel ruimte kregen door het veld breed te trekken, we moeten er nu aan werken om die ruimte effectiever te gebruiken."

Het WK Robotvoetbal, de RoboCup, start op 2 juli in Sydney. Bright doet ervan verslag. Volg ons op Facebook en YouTube.