Samsung komt met verticale tv voor millennials
The Sero

Samsung komt met verticale tv voor millennials

29 april 2019 om 17:50
Laatste update: 30 april 2019 om 09:04

Samsung komt met een nieuwe televisie 'gericht op millennials'. The Sero is verticaal te zetten, voor het bekijken van smartphone-video's.

De gedachte achter The Sero van Samsung is simpel: de meeste content die millennials en jongeren bekijken is verticaal opgenomen. En dus is een tv voor die groep aantrekkelijker als ze video's van hun telefoon naar de tv kunnen streamen zonder enorme zwarte balken aan de zijkanten. Het streamen kan beginnen nadat een telefoon via NFC is gekoppeld, vermoedelijk werkt dat het soepelst met Samsung-telefoons.

Het 43 inch led-scherm van The Sero kan ook horizontaal worden gedraaid, zodat het scherm voor de wat ouderwetsere video's is te gebruiken. Net als de andere onderscheidende Samsung-tv's The Frame en Serif verandert ook The Sero in een enorm fotolijstje als hij geen video toont. 

Het scherm is met zijn 4.1-kanaals 60 watt speaker ook als luidspreker te gebruiken. The Sero heeft ook een modus die visualisaties bij muziek toont. Verder zit de spraakassistent Bixby in de tv ingebouwd.

De tv komt in eerste instantie in Zuid-Korea op de markt, eind mei voor 1,89 miljoen Koreaanse won, zo'n 1450 euro.

Kijk ook: welke telefoon maakt de beste filmpjes?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's