© Samsung/LetsGoDigital

Samsung patenteert smartphone met 'doorlopend' scherm
In-gewikkeld

Samsung patenteert smartphone met 'doorlopend' scherm

29-04-2019 20:01 Laatste update: 30-04-2019 06:32

Bram van Dijk

In een patentaanvraag heeft Samsung een ontwerp laten zien van een scherm dat van de voorkant doorloopt naar vrijwel de volledige achterkant.

Het imago van Samsung als ontwikkelaar van flexibele schermen heeft wat scheurtjes opgelopen, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om door te innoveren. In de toezegging van een patentaanvraag heeft het deze week plannen laten zien voor een ander bijzonder scherm bij de smartphone, zo ontdekte Let's Go Digital.

De telefoon met 'multi-plane display' heeft namelijk een scherm dat van de voorkant over de bovenkant loopt en vervolgens ook vrijwel de hele achterkant bedekt. Het scherm bestaat dus uit drie delen die zonder zichtbare naden in elkaar overlopen.

Handig?

Dat lijkt misschien een beetje overdreven, maar Samsung laat verschillende functies zien in de patentaanvraag. Zo kan het handig zijn bij het nemen van een foto, zodat het model ook kan zien hoe hij of zij op de foto staat. De Nubia X heeft al dezelfde mogelijkheid met een extra scherm aan de achterkant.

Ook de opvouwbare telefoon Huawei Mate X maakt in opgevouwen positie gebruik van een afkijk voor het model.

Verder toont Samsung in het patent dat de functie handig kan zijn bij live vertalingen tussen twee personen: de vertaling verschijnt dan direct in tekst op het scherm van de achterkant.

Ook moet het mogelijk zijn om een notificatie op de bovenkant van het scherm te tonen. Dit ziet er nog het meest uit als een ouderwetse semafoon, beter bekend als de pieper.

Opvouwbare Galaxy Fold

Eerder deze maand moest Samsung de lancering van de opvouwbare Galaxy Fold uitstellen tot nader order, omdat verschillende testmodellen bij techjournalisten binnen een dag kapot waren gegaan. Intussen zou Samsung bezig zijn met het terughalen van alle testmodellen die in omloop waren.

Kijk ook: hoe hoog staat de Galaxy Fold in deze top 10?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s