© OnePlus

OnePlus onthult details high-end smartphone OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro

OnePlus onthult details high-end smartphone OnePlus 7 Pro

30-04-2019 08:39 Laatste update: 09:58

Bram van Dijk

De nieuwe OnePlus 7 Pro-smartphone krijgt geen notch en heeft waarschijnlijk een uitschuivende selfiecamera. Dat blijkt uit advertenties die OnePlus heeft gepubliceerd.

In vier paginagrote advertenties in de The New York Times heeft het Chinese merk OnePlus maandag hoog van de toren geblazen over de aanstaande OnePlus 7 Pro. Deze high-end telefoon presenteert het bedrijf op 14 mei, maar in de advertentie worden vrijwel alle bijzonderheden al genoemd.

Zo zal de nieuwe OnePlus 7 Pro geen schermranden en geen uitsparing in het scherm bevatten, schrijft het bedrijf. Op de gepubliceerde schets lijkt het toestel ook een uitschuivende selfiecamera te hebben, die  alleen uit het scherm schuift als je een selfie wilt maken. Onder meer Oppo en Samsung hebben ook dergelijke popup-camera's op de markt gebracht.

Tevens is te zien dat de vingerafdrukscanner wederom onder het scherm zit verwerkt, net zoals bij de OnePlus 6T.

Drie camera's

Ook is het nu zeker dat de OnePlus 7 Pro drie camera's achterop gaat hebben, bij de huidige OnePlus-smartphones zijn dat er twee. Daarnaast belooft OnePlus dat de telefoon applicaties snel laadt, dat er geen onnodige apps standaard geïnstalleerd staan en dat er geen muziek op de telefoon staat (een sneer naar Apple-U2-gate).

Ook schrijft OnePlus dat het toestel geen 2000 dollar kost, wat waarschijnlijk een sneer is naar de dure Samsung Galaxy Fold. OnePlus staat bekend als budgetspeler, maar deze opmerking laat doorschemeren dat de nieuwe OnePlus 7 Pro waarschijnlijk wel rond de 1000 dollar gaat kosten.

Twee modellen

Al eerder maakte de OnePlus-ceo Pete Lau bekend dat er voor het eerst twee modellen zullen verschijnen. Naast een reguliere update naar de OnePlus 7, komt er dus ook een OnePlus 7 Pro. Volgens Lau heeft de Pro een 'baanbrekend' scherm.

De OnePlus-presentatie is op 14 mei in Londen, om 17.00 uur Nederlandse tijd. Bright is daar bij aanwezig. Volg ons op Instagram en Facebook om niets te missen.

Getest: Oppo-telefoon met 'haaienvin' als camera

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s