Nederlands merk lanceert modieuze wetsuits
Surfen in stijl

Nederlands merk lanceert modieuze wetsuits

30-04-2019 13:05 Laatste update: 14:08

Broer en zus Wallien maken wetsuits waarin je wél gezien wilt worden. De duurzame wetsuits zijn gemaakt van kalksteen.

Golfsurfen, windsurfen, duiken, kiten, suppen, er zijn best een aantal watersporten waarbij je vaak een wetsuit aan moet. Als je daarna een drankje drinkt, sta je er graag een beetje toonbaar bij, zonder dat je billen of borsten door een zwart stuk neopreen platgedrukt worden. Daar wil het nieuwe Nederlandse watersportmerk Wallien bij helpen.

Vanaf woensdag is het nieuwe Nederlandse watersportmerk Wallien te koop. Het bedrijf lanceert een 'anders dan andere' collectie watersportkleding voor vrouwen. Dat zit hem in materiaal en pasvorm, maar vooral in de prints. “Op je werk, tijdens het stappen en ook sporten kun je via kleding je persoonlijkheid tonen, maar op het water zit je vast aan donkergekleurde, saaie items”, aldus Olivier Wallien.

Flatterend

Nu zijn de wetsuits van bijvoorbeeld Janga en Picture organic zeker niet saai, maar Wallien brengt fashion naar de wetsuit. Zo is er een bodysuit in wit met blauwe stippen, een long jane in pink met zwarte print of een full body maillot in tijgerprint. Wallien haalt deze maand zelfs de cover van de Arabische Vogue.

Hot pants van neopreen staan een model leuk, maar op mijn Hollandse billen is dat al snel type rollade. Madeleine Wallien belooft dat haar watermode wel flatterend is. Zij staat erop dat de pasvorm juist voor vele Nederlandse vrouwen goed moet zijn.

Neopreen gemaakt van kalksteen

Traditionele neopreen wordt gemaakt van olie. Niet echt een match met de natuur waarin de watersporter zich bevindt. "Duurzaamheid zou wat ons betreft niet meer onderscheidend moeten zijn maar een voorwaarde voor alle producenten", stelt Wallien. De wetsuits zijn dan ook gemaakt van kalksteen en zijn ook nog eens warmer en lichter.

De badpakken en lycra rashguards zijn voor 75 procent uit geregenereerd nylon Econyl, onder andere uit visnetten. Het andere deel wordt gemaakt van gerecycled polyester van bijvoorbeeld PET-flessen. De productie vindt plaats in een Europese fabriek die op waterkracht werkt. Dan zou je denken dat duurzaam onbetaalbaar is, maar dat valt met prijzen van 95 tot 275 euro mee.

Kijk ook: nooit meer kleding retour dankzij een scanpak?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s