Valve maakt prijs VR-bril bekend
Oculus-concurrent

Valve maakt prijs VR-bril bekend

30-04-2019 19:55 Laatste update: 20:00

De VR-bril van game-uitgever Valve die in juni uitkomt, wordt niet goedkoop. De Valve Index VR-Kit, bestaande uit een headset, controllers en twee basisstations, gaat 1079 euro kosten.

De Valve Index zal vanaf 28 juni verscheept worden. Vanaf woensdag 1 mei 20 uur is het mogelijk de VR-bril te bestellen. Dat heeft Valve, ook bekend van gamewinkel Steam, bekendgemaakt.

Het is ook mogelijk om de headset (539 euro), de controllers (299 euro) of een basisstation (159 euro) los te bestellen. Ook een combinatie van de headset en de controllers à raison van 799 euro is verkrijgbaar.

Bezitters van een Vive of Vive Pro kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de bril te kopen, omdat de controllers en het basisstation van die sets samenwerken met de nieuwe headset van Valve.

Concurrentie

In vergelijking met de concurrentie is de VR-bril van Valve, waarvan veel technische details begin deze maand al uitlekten, ietwat aan de prijzige kant. Zo kondigde Facebook dinsdagavond de draadloze Oculus Quest en de Oculus Rift S aan, die in Nederland 449 euro kosten.

In de VR-bril van Valve zitten twee RGB LCD's met een resolutie van 1440x1600 pixels en een verversingssnelheid van 120 Hz, en een experimentele modus van 144 Hz.

Getest: de nieuwe VR-bril Oculus Quest

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s