Drie tieners komen om tijdens maken selfie op spoor India

Archiefbeeld.

Sprongen op ander spoor

Drie tieners komen om tijdens maken selfie op spoor India

01-05-2019 08:00 Laatste update: 10:33

Een drama in het noorden van India. Daar zijn drie jongeren omgekomen toen ze selfies aan het maken waren op het spoor. Een vierde jongen wist net op tijd weg te springen voor de aanstormende trein.

Het tragische ongeluk was in de buurt van een park in Panipat in het noordwesten van India. De drie overledenen zijn familie van elkaar.

Het viertal stond in een rij opgesteld om een selfie te maken, zo verklaarden ooggetuigen volgens de Times of India. 

Sprongen op een ander spoor

"De slachtoffers waren druk bezig met het nemen van selfies'', zegt de politieman tegen AFP. "Toen ze een trein zagen naderen, sprongen ze op een ander spoor. Ze beseften niet dat daar ook een trein reed."

Een vierde tiener overleefde het drama. Hij sprong naar rechts, terwijl de drie anderen naar links sprongen. Toen de trein voorbij was, raakte de jongen in shock toen hij ontdekte dat zijn familieleden waren verpletterd. 

De overleden slachtoffers waren volgens de politie 18 en 19 jaar oud. Ze behoorden naar verluidt tot een groep die in Panipat was vanwege een bruiloft.

Selfiedoden

Mensen nemen vaker grote risico's omdat ze een spectaculaire foto van zichzelf willen nemen. Onderzoekers becijferden vorig jaar dat wereldwijd 259 'selfiedoden' zijn gevallen tussen 2011 en 2017. India voerde die lijst aan.

Vooral mannen komen om bij maken extreme selfies