Fortnite-uitgever Epic koopt maker Rocket League
Weg van Steam

Fortnite-uitgever Epic koopt maker Rocket League

02-05-2019 08:10 Laatste update: 08:12
Author profile picture

Floris Poort

Fortnite-maker en uitgever Epic Games heeft Psyonix overgenomen. Die studio is bekend van de game Rocket League.

Psyonix meldt dat de overname goed nieuws is voor het esports-ecosysteem van Rocket League. De populaire game uit 2015 laat zich het best omschrijven als voetbal, maar dan gespeeld met auto's met raketten erop. De game kent een levendige competitie die volgens Psyonix zal profiteren van de middelen van Epic Games.

Rocket League is beschikbaar voor de grote spelcomputers en voor pc, waar het in verschillende digitale gamewinkels te koop is. Eind 2019 komt Rocket League naar de Epic Games Store, die eind 2018 werd geopend.

Rocket League verdwijnt uit Steam

De game verdwijnt op dat moment hoogstwaarschijnlijk uit de concurrerende gamewinkel Steam. Psyonix belooft wel dat mensen die Rocket League al via Steam hebben gekocht ondersteuning blijven krijgen, en toegang houden tot nieuwe content, patches en en andere updates.

Epic Games biedt zijn eigen games het liefst helemaal zelf aan. Zo is Fortnite niet via de Google Play Store te downloaden, maar moeten spelers de game via de website installeren. Zo hoeft Epic Games geen geld te betalen aan Google, maar experts noemen de praktijk riskant voor gebruikers: nepversies liggen op de loer.

Overnamebedrag niet bekend

Het is niet duidelijk hoeveel geld er met de overname van Psyonix gemoeid is. Epic Games en Psyonix werken al lange tijd samen. Zo is Rocket League gebouwd met de Unreal Engine, gemaakt door Epic Games. Ook liggen de kantoren van de twee bedrijven vlak bij elkaar, en huurde Epic Games in het verleden al meermaals personeel van Psyonix in voor eigen projecten. "Psyonix is altijd al deel van de Epic-familie geweest, en we zijn blij om het nu officieel te maken", zegt Epic-CEO Tim Sweeney.

Bekijk het nieuwste Bright Gamejournaal:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s