Bright Night over Star Wars en lichtzwaarden
Bright Night in de Kunsthal

Bright Night over Star Wars en lichtzwaarden

03-05-2019 04:33 Laatste update: 06-05-2019 08:17

Op 3 mei organiseerde Bright in de Kunsthal in Rotterdam een Bright Night over science-fiction. Aansluitend was er de pre-party van Star Wars-dag May the 4th Be With You.

In het kader van de Science Fiction: A Journey into the Unknown-expo in de Kunsthal in Rotterdam organiseerde Bright op vrijdag 3 mei de 33ste Bright Night. Aansluitend kon je de expo bezoeken en was er tot middernacht een pre-party voor May the 4th, ook wel bekend als Star Wars Day.

Industrieel ontwerper Roy Gilsing vertelde over het bouwen van replica’s van Star Wars-lichtzwaarden, die amper zijn te onderscheiden van de props uit de films. Bright-medewerker en theoretisch natuurkundige Anna Gimbrère keek vervolgens naar het wetenschappelijke gehalte van het Star Wars-universum. Lichtzwaarden, hyperspace jumps, kunnen ze echt bestaan?

De derde spreker was Kevin Beentjes. Hij is als moleculair bioloog verbonden aan onderzoeksinstituut slash museum Naturalis in Leiden en is erkend Star Wars-fanaat. Hij houdt van de verhalen maar kijkt ook met het oog van een bioloog. Tijdens Bright Night vertelde hij over de biodiversiteit in het Star Wars-universum en hoe fictie en realiteit elkaar beïnvloeden, zoals de vis die is vernoemd naar de premiejager Greedo. Een uniek perspectief.

Last but not least gaf David Lemereis de Uitpakparty-gadgetshow met aansluitend een hands-on sessie voor het aanwezige publiek. Hij had diverse recent verschenen smartphones bij zich, zoals de Xiaomi Mi 9, de Samsung Galaxy S10-lijn en de Huawei P30 Pro. Je kon ook de Roomba i7+-robotstofzuiger in actie zien die zichzelf kan ledigen, de magnetron van Amazon uitgerust met Alexa, de Somnox-slaaprobot en de opvouwbare e-bike van Brompton.

Hoogtepunt was de nieuwe Oculus Quest VR-bril. Want laat er nou net een lichtzwaard-spelletje tussen de demo’s zitten.

Daarna kon je de expo in de Kunsthal bezoeken.

Geen Bright-event missen?

Volg Bright op Facebook, Twitter of Instagram