Apple AirPods (2019)
Oordoppen

Apple AirPods (2019)

13-05-2019 05:56 Laatste update: 12-02-2021 10:27

De AirPods blijven de allerbeste all-round draadloze oordoppen, met ongeëvenaard gebruiksgemak en accuduur.

De AirPods zijn dé standaard voor een goede draadloze oordop – niet voor niets zijn het de bestverkochte. Ze klinken prima, zijn met 4 gram per dopje onvergelijkbaar licht en zijn extreem makkelijk in het gebruik. Koppelen is zo simpel als het doosje open doen, en ze verbinden razendsnel met een iPhone. Ook de batterijduur is uitstekend: de AirPods gaan 5 uur mee op één lading, en kunnen in het laaddoosje nog eens vier keer opgeladen worden voor een totale luistertijd van 24 uur op één lading. Inmiddels zijn er concurrenten met dopjes die het tot 11 uur op een lading volhouden, of met een totale luistertijd van 28 uur.

De AirPods zijn in maart 2019 voor het eerst vernieuwd, ruim twee jaar nadat de oordopjes op de markt kwamen. De vernieuwingen zijn relatief klein: een nieuwe draadloze chip die sneller verbinding maakt met Apple-apparaten en spraakassistent Siri kan nu handsfree worden opgeroepen. De batterijduur bij bellen is met 50 procent gestegen, bij de rest van het gebruik halen de dopjes nog steeds zo'n 5 uur per lading.

De AirPods worden standaard geleverd met een doosje dat alleen met een snoertje kan worden opgeladen, voor 179 euro. Sinds 2019 is er ook een draadloos oplaadbaar doosje, dat met alle Qi-laders kan worden geladen. AirPods met draadloze oplaadcase kosten 229 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Eind 2019 verschenen ook de duurdere AirPods Pro: 280 euro voor draadloze oordoppen met uitstekende noise cancellation. Ze zijn zweet- en regenbestendig, klinken wat beter dan de normale AirPods en hebben een ingenieus comfortabel in-ear-ontwerp. De meeste mensen raden we toch de reguliere AirPods aan, wie meer wil weten over de AirPods Pro leest dat hier.

Pluspunten:Minpunten:
  • Erg licht
  • Goed geluid
  • Comfortabel
  • Superieur gebruiksgemak
  • Lange batterijduur
  • Vrij duur
  • Vooral fijn voor Apple-gebruikers
  • Geen volumeregeling op de doppen

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.