Instagram voegt Stories toe aan het Verken-tab
Ook IGTV en shopping

Instagram voegt Stories toe aan het Verken-tab

16-05-2019 18:20 Laatste update: 17-05-2019 08:47

Instagram gaat voortaan Stories tonen in het Verken-tab, en aan de navigatiebalk worden IGTV en shopping toegevoegd.

Het uiterlijk van het Verken-tab, het vergrootglaasje onderin beeld, blijft grotendeels hetzelfde. Maar waar eerst alleen foto's en video's van andere Instagrammers en IGTV-video's werden getoond, worden nu voor het eerst ook Stories in het tab getoond, meldt Instagram. Het Verken-onderdeel moet voortaan beter aansluiten op de interesses van de gebruiker. De functie wordt de komende weken uitgerold.

De Stories worden dan automatisch afgespeeld en aangepast op de smaak van de gebruiker. Wie bijvoorbeeld een Story over honden bekijkt via het Verken-tab, krijgt daarna meer Stories over honden te zien. Die worden door Instagram automatisch klaargezet achter de Story die de gebruiker bekijkt.

Hoe komen Stories in het overzicht terecht?

Daarnaast heeft het Verken-tab nu bovenin knoppen voor IGTV en winkelen. De IGTV-knop brengt gebruikers naar hetzelfde overzicht dat ook al te bereiken is met de IGTV-knop op het thuisscherm van Instagram. De winkel-knop leidt naar een speciaal winkeloverzicht, dat kan worden gefilterd op allerlei categorieën zoals kleding, beauty en interieur. Die functie wordt in eerste instantie in de VS uitgerold.

Instagram heeft tegen TechCrunch verteld op welke zaken het Stories-algoritme in het Verken-tab let. Het belangrijkste is de voorkeur van de gebruiker. Stories worden getoond aan mensen die al vergelijkbare accounts volgen, naar vergelijkbare Stories kijken en vergelijkbare foto's en video's liken. Ook zullen Stories met video sneller worden getoond dan foto's, en krijgen Stories met minder tekst in beeld voorrang.

Ook Stories die aansluiten bij de feed van de maker zullen beter scoren. Instagram gebruikt computervisie om te ontdekken wat er in Stories te zien is.

Volg Bright op Instagram voor meer tech en gadgets

Bekijk ook: Dit moet beter op Instagram

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's