Sony: PlayStation 5 laadt game bijna 10 keer sneller
PS5

Sony: PlayStation 5 laadt game bijna 10 keer sneller

21-05-2019 12:35 Laatste update: 22:07

In een presentatie heeft Sony nieuwe details gegeven over de aanstaande PlayStation 5. Het laden van een complexe scène in een game gaat met de nieuwe spelcomputer bijna 10 keer sneller.

Tijdens een presentatie in Japan heeft Sony aan pers en analisten testresultaten van de nieuwe PlayStation 5 laten zien. De video van Wall Street Journal-journalist Takashi Mochizuki toont een snelheidstest van het laden van een complexe scène uit een niet nader genoemde game. De huidige PS4 Pro laadt de game in 8.10 seconden, de PS5 doet er slechts 0.83 seconden over. Dat wil zeggen dat de nieuwe PS5 in dit voorbeeld 9,76 keer sneller is dan de PS4 Pro.

Sony plaatste deze video niet zelf, maar laat in een persbericht wel weten dat de nieuwe generatie PlayStation 'meeslepend' en 'soepel' wordt.

SSD

Deze indrukwekkende prestatie is te danken aan dat de nieuwe console een SSD-schijf krijgt in plaats van een harde schijf, zo maakte topman Mark Cerny eerder bekend.

Hij zei toen ook dat de nieuwe versie ondersteuning krijgt voor de 8K-resolutie. Op dit moment zijn er nog nauwelijks 8K-tv's op de markt, laat staan video's en series in 8K.

Nog lang niet beschikbaar

Deze presentatie betekent overigens niet dat de PlayStation 5 snel op de markt komt. Sony heeft nog geen lanceerdatum gegeven, maar waarschijnlijk verschijnt de spelcomputer pas medio 2021.

Kijk ook: Bright Game Journaal

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's