© Bright

Nieuwe VR-brillen Oculus nu te koop: 'de redding voor VR'?
Niet goedkoop

Nieuwe VR-brillen Oculus nu te koop: 'de redding voor VR'?

21-05-2019 08:25 Laatste update: 09:00

Facebook-bedrijf Oculus heeft vandaag zijn nieuwe virtual-reality-brillen op de markt gebracht, ook in Nederland. Het draadloze model, de Oculus Quest, werkt zonder een game-pc.

De nieuwe virtual-reality-bril van Oculus, de Oculus Quest, is vanaf nu in Nederland te koop bij Coolblue en Amazon.de. De bril kost 449 euro (64 GB opslag) of 549 euro (128GB).

Bij de perslancering werd de Quest goed ontvangen. Verschillende media spraken van de 'redding voor virtual reality', doordat de bril zo makkelijk in gebruik is, in tegenstelling tot eerdere geavanceerdere VR-headsets. Ook bij Bright zorgde de Quest voor 'de grootste lol ooit met een VR-bril'.

Draadloos

Bijzonder aan de Oculus Quest is dat de bril volledig draadloos is, maar toch redelijk hoge kwaliteit biedt. Er is dus geen dure gaming-pc nodig om VR te spelen en je hoeft ook geen sensoren in je huiskamer op te hangen om de bril te laten werken. De sensoren zitten als camera's in de bril zelf verwerkt.

Dat betekent wel dat de tracking van de controllers af en toe niet optimaal is en omdat de bril wordt aangestuurd met een twee jaar oude telefoonchip, kan de Quest te veeleisende games niet aan. De bril lijkt dan ook vooral bedoeld voor beginnende VR-spelers die hun bril makkelijk willen meenemen en anderen VR willen laten ervaren.

Rift S

Ook de nieuwe Oculus Rift S, met een hogere resolutie en ingebouwde tracking, is vanaf nu verkrijgbaar voor 449 euro. De Rift S moet nog wel worden aangesloten op een game-computer.

Kijk ook: virtual reality met de Nintendo Switch

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's