© Tesla

Tesla laat chauffeurs gamen met autostuur als controller
Tesla Arcade

Tesla laat chauffeurs gamen met autostuur als controller

19-06-2019 08:36 Laatste update: 08:48
Author profile picture

Floris Poort

Tesla heeft een reeks spelletjes in de boorcomputer van zijn wagens gebouwd, die bestuurt kunnen worden met het echte stuur.

Tesla houdt wel van een uit de hand gelopen geintje. De auto's van het bedrijf hadden al langer enkele spelletjes die in de boordcomputer verstopt zaten, met klassieke games als Asteroids en een digitaal scheetkussen dat afgaat als passagiers gaan zitten. Nu worden die spelletjes groter, en hebben ze voortaan een eigen onderdeel in het menu: Tesla Arcade.

Tesla Arcade begint met het racespel Beach Buggy Racing 2, dat eerder al voor Android verscheen. Uniek aan de Tesla-versie is dat hij kan ook met het echte stuur en de echte pedalen van de auto worden gespeeld. Dat mag natuurlijk niet overal: Telsa waarschuwt nadrukkelijk dat de games alleen maar gespeeld mogen worden onder veilige omstandigheden.

Binnenkort nog meer games

De spelletjes zijn dan ook vooral gericht op het overbruggen van de wachttijden bij laadstations. Ouderwetse brandstofauto's zijn binnen drie minuten weg bij het tankstation, maar een Tesla staat al snel een half uur bij een Supercharger-laadpaal.

Er komen nog meer games naar Tesla Arcade: het eerste level van de game Cuphead, en zelfs de game Fallout Shelter. Ook kunnen de grote dashboard-schermen in Tesla's binnenkort gebruikt worden om YouTube op te kijken. Voldoende afleiding voor de chauffeur, maar voorlopig wel alleen als de auto op de parkeerplaats staat. Tesla's worden volgens CEO Elon Musk pas op zijn vroegst in 2020 volledig zelfrijdend.

Hoe bevalt de Tesla Model 3 na drie maanden?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s