'Tesla werkt in geheim lab aan eigen batterijen'
Elektrische auto’s

'Tesla werkt in geheim lab aan eigen batterijen'

26-06-2019 17:56 Laatste update: 03-07-2019 09:28

Tesla wil zelf batterijcellen gaan produceren. Op die manier hoopt de producent van elektrische auto’s minder afhankelijk te worden van Panasonic.

Dat meldt CNBC, dat heeft gesproken met vijf (ex-)medewerkers van Tesla. Het onderzoek naar de productie van eigen accucellen vindt plaats in een provisorisch laboratorium dat is gevestigd op enkele minuten van Tesla’s autofabriek in Fremont, Californië.

De Tesla-onderzoekers ontwerpen daar lithium-ion-batterijcellen en apparatuur waarmee de autofabrikant in de toekomst op grote schaal zelf batterijcellen kan produceren. Nu is Tesla voor zijn batterijen nog grotendeels afhankelijk van Panasonic.

Vacatures

De Japanse fabrikant heeft echter grote moeite om te voldoen aan de vraag naar batterijen van Tesla. In april verklaarde Tesla dat een tekort aan accu’s de belangrijkste bottleneck is voor de productie van nieuwe voertuigen – een klacht die Tesla-ceo Elon Musk eerder deze maand nog eens herhaalde tijdens de aandeelhoudersvergadering van zijn bedrijf.

De afgelopen maanden heeft Tesla verscheidene vacatures geplaatst voor technici die gespecialiseerd zijn in batterijen. Het produceren van eigen batterijcellen past in Musks streven om de productie van de elektrische auto’s zoveel mogelijk in eigen hand te houden.

Ook om financiële redenen kan het erg interessant voor Tesla zijn om de productie zelf ter hand te nemen: batterijen zijn het duurste onderdeel van een elektrische auto.

Gigafactory

De kans dat Tesla daadwerkelijk op korte termijn grootschalig eigen batterijcellen gaat produceren, is echter klein. In de Gigafactory die het bedrijf later dit jaar in Shanghai zal openen, zal Tesla zijn accucellen waarschijnlijk betrekken bij Panasonic en LG, meldt CNBC.

Review: Tesla Model 3