'Hé Google'

Google Assistant nu in het Nederlands op Sonos-speakers

Google Assistant eindelijk in het Nederlands op Sonos
2 juli 2019 om 13:57
Laatste update: 5 juli 2019 om 18:06

Het was even wachten, maar Nederlandse Sonos-eigenaren kunnen sinds dinsdag de spraakassistent Google Assistant gebruiken op hun speakers.

Sonos-gebruikers kunnen de Nederlandse versie van Google Assistent activeren zolang ze een Sonos One-speaker of Sonos Beam-soundbar hebben. Die speakers moeten eerst worden geüpdate naar de nieuwste softwareversie. Daarna kunnen gebruikers in de Sonos-app onder het tabblad meer kiezen voor Spraakservices, en daar de Google Assistant toevoegen aan hun Sonos-speaker.

Daarna kunnen gebruikers hun Sonos-speakers met hun stem bedienen. Dat werkt ook als een gebruiker bijvoorbeeld één Sonos One of Beam heeft, maar ook enkele oudere modellen zoals de Play:1 of Play:5. Met een spraakopdracht kan gevraagd worden om muziek op alle speakers af te spelen, of bijvoorbeeld alleen op de Play:1 in de keuken.

Muziekdiensten en AirPlay 2

De Google Assistant spraakbediening werkt met de muziekdiensten Spotify, YouTube Music, Google Play Music, Pandora, TIDAL, TuneIn, iHeartRadio en Deezer. Ook kunnen gebruikers via hun Sonos Beam hun tv met spraak bedienen.

Sonos ondersteunt in tegenstelling tot veel andere Google Assistent-speakers bovendien ook AirPlay 2. Zo kan een gebruiker zelfs muziek vanaf zijn iPhone naar zijn Sonos-speakers streamen, en die muziek daarna alsnog met spraak bedienen via Google Assistent.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's