© Ninm

Walkman weer hip: cassettespeler met bluetooth
Cassettespeler

Walkman weer hip: cassettespeler met bluetooth

08-07-2019 18:37 Laatste update: 09-07-2019 07:37

De cassettespeler It's OK heeft in een korte tijd 44.000 euro opgehaald via crowdfunding. Bijzonder aan de retro-muziekdrager is dat het apparaatje werkt met een draadloze bluetooth koptelefoon.

Het bedrijf Ninm roept hoog van de toren: de It's OK is 's werelds eerste draagbare cassettespeler die bluetooth 5.0 ondersteunt. Dat wil zeggen dat het apparaat werkt met de allernieuwste bluetooth koptelefoons en -speakers. De cassettespeler heeft ook een old school mini-jack-ingang voor een 'gewone' bedrade koptelefoon.

De speler komt in drie verschillende kleuren, wit, roze en blauw, die allemaal een transparant klepje hebben zodat je het bandje kan zien draaien. Ook hebben de spelers een ingebouwde microfoon, waardoor liedjes, maar ook 'warme berichten in een gepersonaliseerd formaat' kunnen worden opgenomen, zo schrijft het bedrijf.

Kickstarter-hit

Het project heeft op crowdfundingsite Kickstarter in vier dagen tijd al ruim 44.000 euro opgehaald. Eén It's OK kost vanaf 67 euro, exclusief verzendkosten en invoerkosten. Voor wie geen cassettebandjes meer thuis heeft liggen: Ninm levert gratis een blanco bandje mee.

Levering moet plaatsvinden in december, maar zoals bij alle crowdfundingcampagnes blijft het een gok of dit gehaald wordt. Wel heeft Ninm al eerder succesvol een retro-gadget op de markt gebracht, namelijk een Polaroid-achtige printer voor analoge camera's.

Deze koptelefoon komt speciaal voor jou uit de 3D-printer: