© Dropbox

WeTransfer opgelet: Dropbox laat je tot 100 gigabyte versturen
Prijs onbekend

WeTransfer opgelet: Dropbox laat je tot 100 gigabyte versturen

10-07-2019 03:05 Laatste update: 14:23

Dropbox rolt voorzichtig een nieuwe dienst uit: Dropbox Transfer. Via de dienst kan je tot 100 gigabyte aan bestanden versturen.

Dropbox-klanten krijgen de mogelijkheid om een kopie van bestanden te versturen, naast de optie om mappen gedeeld te maken. De nieuwe optie heet Dropbox Transfer en lijkt in vrijwel alles op het populaire WeTransfer.

Zo is het bij Dropbox Transfer ook mogelijk voor niet-klanten om bestanden te downloaden en kan de verzender een link kopiëren of een e-mail sturen. Zelfs de animaties en vormgeving doet je denken aan WeTransfer.

Ook is het mogelijk om de downloadpagina vorm te geven in de huisstijl van het bedrijf, zoals bij WeTransfer Pro ook het geval is. Het enige echte verschil is dat Dropbox Transfer je tot 100 gigabyte laat versturen en WeTransfer gratis tot 2 gb en betaald tot 20 gb.

Nog niet beschikbaar

Op dit moment is Dropbox Transfer nog in private beta, wat betekent dat je alleen op uitnodiging de dienst kunt uitproberen. Dropbox heeft niet gezegd wat voor abonnement je uiteindelijk nodig hebt om tot 100 gb te mogen versturen. Voor de hand ligt dat gratis gebruikers een lagere verzendlimiet krijgen.

Toch kan het handig zijn voor mensen die al met Dropbox werken, aangezien bestanden die op Dropbox staan niet opnieuw geüpload hoeven te worden.

Kijk ook:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's