Tesla's honden-airco hapert, Musk belooft beterschap
Hotdog

Tesla's honden-airco hapert, Musk belooft beterschap

1 augustus om 18:55
Laatste update: 1 augustus om 18:55

Auto's van Tesla hebben sinds dit jaar een speciale hondenmodus om viervoeters koel te houden, maar die blijkt niet vlekkeloos te werken.

Honden met warm weer in een auto laten zitten is een gevaarlijk idee: ze warmen veel sneller op dan mensen en een half uur in een hete auto kan al fataal zijn. Elektrische auto's hebben op dat vlak een voordeel: zij kunnen de airco door laten koelen terwijl de auto 'uit' staat, omdat er geen draaiende motor nodig is.

Dat is van de buitenkant niet te zien, en daarom gaf Tesla zij auto's begin dit jaar een hondenmodus. Daarbij blijft de airco draaien zolang de baas weg is, speelt er muziek en vertelt het grote dashboardscherm aan bezorgde passanten dat de honden veilig zitten.

Een Tesla-eigenaar uit het Amerikaanse Seattle ontdekte echter per ongeluk een zwakke plek. Tijdens een hittegolf zette hij de hondenmodus aan, en voor de zekerheid draaide hij de airco nog wat koeler. Hij liet zijn puppy achter in de auto, controleerde na tien minuten de temperatuur en zag dat die was gestegen tot bijna 30 graden.

Wordt aan gewerkt

De puppy maakt het goed, maar blijkbaar schakelt de hondenmodus van Tesla zichzelf uit als de temperatuur handmatig wordt bijgesteld. De eigenaar vertelde Tesla-ceo Elon Musk op Twitter over het probleem, en kreeg een korte reactie: "Fixing…". Het probleem wordt dus verholpen, op welke termijn is niet bekend.

Tesla lost softwareproblemen met zijn auto's meestal snel op. Het bedrijf voegt bovendien vaak nieuwe extra's toe voor klanten van zijn auto's. Zo zijn Telsa's onlangs voorzien van een game-modus, waarin spelletjes kunnen worden gespeeld met het stuur van de wagen.

Tesla Model X op reis: 'Autopilot is nog geen aanrader'

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Lees meer over:

Deel via