Getest: Ring Door View Cam
De Ring Door View Cam is een deurbel met camera die je eenvoudig installeert als je al een spionnetje in je deur hebt. Rutger testte de slimme deurbel.
Ring is één van de pioniers op het gebied van cameradeurbellen die verbonden zijn met het internet. De Door View Cam is de nieuwste toevoeging aan de familie en wij probeerden hem. De Door View Cam is ideaal voor iemand die een spionnetje in de deur heeft en met zo min mogelijk gedoe een slimme deurbel wil installeren. Met als groot voordeel dat je hem mee kunt verhuizen als je ooit ergens anders gaat wonen.
Voor de rest van ons, zonder spionnetje in de deur of met het recht om een draadje te trekken in de eigen woning is de Door View Cam geen ideale optie. Technisch gezien is deze camera gelijk aan de Ring Video Doorbell 2. Die zal voor de meeste mensen de betere optie zijn.
Installatie
Ring heeft duidelijk al de nodige ervaring, want de installatie van de Door View Cam is een eitje. Alles ligt overzichtelijk en gelabeld uitgestald in de doos en de app loopt je stap voor stap door de installatie heen. Die komt neer op het losschroeven van je spionnetje. Het insteken van de camera, het daar overheen schuiven van het achterpaneel en vervolgens met een kunststof moertje de boel aandraaien. Ik had het in 5 minuten voor elkaar. Voorwaarde is dat je deur niet dunner is da 34 mm en niet dikker dan 55mm.
Enige frustratie was het feit dat de accu eerst helemaal opgeladen moet worden. Daar kun je dan op zitten wachten. De app wijst zichzelf grotendeels en voordat ik het wist kreeg ik een melding dat mijn eigen hoofd gedetecteerd was voor de camera.
Kwaliteit
Terwijl slimme camera's langzamerhand naar 4K aan het overstappen zijn, is 1080P nog de ideale resolutie bij de slimme deurbellen. Zo ook bij deze. Full HD is ook niet echt de bottleneck als het gaat om beeldkwaliteit. Dat zijn eerder de niet al te geavanceerde bolle lensjes.
Vergeleken met de Nest Hello is de beeldkwaliteit en de geluidskwaliteit minder goed. Dat is wel een apparaat dat je bedraad moet aansluiten, waardoor er geen ingrepen gedaan hoeven te worden om de batterij te sparen. De behuizing voelt wat plastic aan, zeker van het binnendeel.
Connectiviteit en abonnementskosten
Ring is onderdeel van Amazon en werkt dus prima samen met de producten van de Amerikaanse grootgrutter. Helaas spreekt Amazon Alexa nog geen Nederlands en weigert Amazon Ring te laten samenwerken met Siri of Google Assistant. Vergeleken met de Nest-deurbel is de Ring dus lastiger te integreren in je smart home. Samenwerking met Wemo, Lockitron en Nuki is er bijvoorbeeld wel, maar dat zijn niet de grootste merken in ons land.
Zonder abonnement kun je live meekijken met de deurbel en zien wie er voor je huis langs loopt, aangebeld heeft of op de deur geklopt. Ja, de Ring heeft zelfs een klopsensor. Wil je historie in kunnen zien en spotten wie er gisteren bij je voordeur stond te dralen met een bosje rode rozen, dan zul je daarvoor 3 euro per maand af moeten tikken. Dat is 2 euro minder dan bij Nest, maar daar krijg je ook nog eens gezichtsherkenning in de bonus.
De camera kan behalve beeld doorgeven na aanbellen, dus ook beweging registreren en melden én voelen als er op de deur geklopt wordt. Wie uitzicht heeft op straat vanuit zijn spionnetje krijgt dan bij elke voorbijrijdende auto een melding, maar heb je uitzicht op je eigen oprit, dan kan het een uitkomst zijn.
Conclusie
Wie niet wil of mag boren en al wel een spionnetje in huis heeft, heeft met de Ring Door View Cam voor 200 euro een slimme deurbel. De mogelijkheid om het systeem uit te breiden met een Chime Pro (59 euro) is een handige extra. Die werkt niet alleen als extra belsignaal, maar breidt ook je wifi uit naar andere Ring-apparaten.
Ben je baas in eigen huis en kun je best een draadje trekken, dan is de Nest Hello een iets duurdere, maar ook geavanceerdere optie.
Kijk ook: review camera-deurbel Nest Hello
Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's