T-Mobile ondersteunt voortaan e-sim in Nederland
Sneller switchen

T-Mobile ondersteunt voortaan eSIM in Nederland

21 augustus 2019 om 08:29
Laatste update: 18 september 2019 om 12:04

T-Mobile is woensdag als eerste grote Nederlandse telecomaanbieder begonnen met het ondersteunen van de eSIM. Met zo'n ingebouwde simkaart, die de losse simkaart vervangt, wordt het switchen van abonnement makkelijker. Je hoeft er geen simkaartje meer voor te verwisselen.

T-Mobile ondersteunt de eSIM in Nederland op de geschikte iPhones, de iPad Pro en de iPad Air. Dat zijn de enige toestellen met e-simondersteuning die officieel in Nederland verkrijgbaar zijn.

De eSIM is een zeer kleine simkaart die in apparaten zit ingebouwd. Via de simkaart kunnen meerdere abonnementen van verschillende providers worden gebruikt. Zo kan je in het buitenland makkelijk een tijdelijk data-abonnement nemen, zonder dat je een simkaart hoeft te verwisselen. 

"In plaats van een simkaart in je telefoon te stoppen, download je een eSIM-profiel op je telefoon. Dit doe je door het scannen van een QR-code nadat je een abonnement hebt afgesloten", aldus T-Mobile.

Apple en Google

Apple ondersteunt de eSIM in de recente iPhone XS, XS Max en XR. Ook recente iPads en de Apple Watch ondersteunen de eSIM. Maar bij de Apple Watch is dat alleen het geval bij het duurdere stalen model, die dankzij de eSIM een eigen internetverbinding heeft en ook zonder verbonden iPhone muziek kan streamen en kan bellen en chatten. De stalen Apple Watch is in Nederland nog niet te koop. T-Mobile ondersteunt de Apple Watch ook nog niet.

Google ondersteunt in zijn Pixel-telefoons ook de eSIM. De Pixel-toestellen worden niet officieel in Nederland verkocht, maar zijn wel via webwinkels te bestellen. Sinds 2017 biedt Truphone in Nederland ook 4G-databundels aan via de eSIM van Apple.

WhatsApp

Het gebruik van twee nummers op hetzelfde toestel met de eSIM is niet zonder problemen. Zo ondersteunt WhatsApp het gebruik van twee telefoonnummers op hetzelfde WhatsApp-account niet. Dat is te omzeilen door gebruik te maken van de WhatsApp Business-app voor het extra nummer. Apple-diensten iMessage en FaceTime ondersteunen maar één nummer.

T-Mobile rekent voor het omwisselen van een normale simkaart voor een eSIM eenmalig 5,09 euro.