8 zitplaatsen

Mercedes kondigt elektrische MPV aan: de EQV

mercedes eqv mpv acht personen auto eqc
21 augustus 2019 om 17:47
Laatste update: 24 augustus 2019 om 08:34

Aan ruimte, luxe en reikwijdte geen gebrek bij de nieuwe elektrische Mercedes EQV. De MPV met acht zitplaatsen is gebaseerd op de Vito en biedt veel binnenruimte. Mercedes onthult hem komende maand op de IAA-beurs in Frankfurt.

De Mercedes EQV wordt aangedreven door een 201 pk (150 kW) en 362 Nm sterke elektrische motor met technologie om energie terug te winnen, die is gemonteerd op de vooras. De topsnelheid is begrensd op 160 km/u. Er zit een accu in van 90 kWh.

Actieradius: 405 km

Met volle accu's komt het busje volgens de NEDC-norm 405 kilometer ver. De auto kan beschikt over een laadvermogen van 11 kW en 110 kW, waarbij deze laatste de accu's binnen 45 minuten oplaadt van 10 naar 80 procent.

De auto is leverbaar in twee verschillende lengtes: 5,14 meter of 5,37 meter, met een wielbasis van respectievelijk een 3,20 meter of 3,43 meter. De grootste versie biedt ruimte aan maximaal negen inzittenden. Het is nog niet bekend wat de auto gaat kosten en wanneer deze in de showroom staat.

Met 6, 7 of 8 zitplaatsen

De EQV krijgt een eigen uitstraling met specifieke 18-inch lichtmetalen wielen en een Black Panel-grille met verchroomde lamellen. In het interieur regeren accenten in roségoud, waaronder de stiksels op de stoelen, afgewisseld met lederlook op het dashboard in Midnight Blue en een omlijsting van de ventilatieroosters in Silver Shadow.

Naar wens levert Mercedes-Benz de flexibel in te delen elektrische MPV met zes, zeven of acht zitplaatsen, uitgevoerd met stoelen en of banken.

EQC SUV

Mercedes brengt de komende maanden ook zijn elektrische 5-deurs SUV, de EQC, op de markt. De EQC en EQV zijn de eerste twee volledig elektrische Mercedes-modellen in de nieuwe EQ-reeks, die in 2022 uit tien modellen moet gaan bestaan.

Review: elektrische SUV Mercedes EQC