'Instagram valt Snapchat aan met nieuwe app Threads'
Snapchat-rivaal

'Instagram valt Snapchat aan met nieuwe app Threads'

27-08-2019 08:44 Laatste update: 08:48

Instagram zou werken aan een nieuwe app genaamd Threads, waarmee je onder andere statusupdates en je locatie met je meest hechte vrienden kunt delen. Daarmee lijkt het bedrijf wederom de aanval op Snapchat te openen.

Threads zou een app worden die je naast Instagram gebruikt, zoals ook het geval is bij de Messenger-app van moederbedrijf Facebook. Officieel is de applicatie nog niet aangekondigd, maar bronnen van The Verge hebben informatie naar buiten gelekt. De app wordt op het moment intern getest.

De applicatie is bedoeld om intiemere statusupdates te delen met een kleinere groep vrienden. Naast je locatie worden ook de batterijstatus van je telefoon en je huidige snelheid meegestuurd. Je kunt tekst, foto's of video's verzenden.

Threads kan statusupdates automatisch verzenden, mits je dat zo instelt. Hierdoor kan bijvoorbeeld een goede vriend of familielid altijd zien waar je bent. 

Aanval op Snapchat

De app lijkt in te haken op wat Snapchat bijzonder maakt. Deze app wordt door veel gebruikers ingezet om contact te houden met een kleine club hechte vrienden. 

Het is niet voor het eerst dat Instagram de aanval op Snapchat opent. Eerder kopieerde Instagram ook de Stories-functie, die ook verscheen in andere apps van Facebook.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer de app zal worden uitgebracht. Omdat hij nog intern wordt getest, is er zelfs een kleine kans dat de ontwikkeling wordt gestaakt voordat de app het daglicht ziet.

Kijk ook: dit moet er beter aan Instagram

Abonneer op het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's.

Of volg Bright op Instagram.