Bose 700

Bose 700

28-08-2019 20:07 Laatste update: 21-11-2019 09:28

Bose, pionier met noise-cancelling koptelefoons, zag de laatste jaren Sony langszij komen, maar reageert sterk met de nieuwe headset Bose 700. Nieuwe look, nieuwe functies.

De Bose 700 is niet de opvolger van de QuietComfort 35II. Bose wilde iets nieuws neerzetten. Het ontwerp van de draadloze 700 is voor hun doen futuristisch en minimalistisch; de over-ear schelpen schuiven over en draaien rond de stengels van de hoofdband, die comfortabel zit. Je kunt de koptelefoon alleen niet meer opvouwen door deze vormgeving. Da’s een klein offer aangezien de case niet groter is dan we gewend zijn.

De Bose 700 is de eerste draadloze noise-cancelling koptelefoon van Bose met touch-bediening. Het vlak waarop dat gebeurt op de rechterschelp is wat klein als gevolg van het ontwerp van de koptelefoon. Het werkt daarentegen prima: je kunt harder/zachter. (verticaal) doen, volgende/vorige (horizontaal) en play/pauze (tap). Opladen gaat eindelijk via USB-C, da’s fijn.

Er zit ook een aparte knop op de 700 voor drie noise-cancelling voorkeurstanden. Die kun je in de nieuwe Bose Music app instellen. De app van Bose is sowieso verbeterd, al heeft de Android-versie wel wat vervelende kuren gekend. In de app beheer je welke apparaten allemaal met de 700 zijn gepaird. Na hoeveel tijd ie automatisch uitgaat (om batterijen te besparen). En welke voice-assistant je wilt gebruiken: Siri (op Apple apparaten), Google Assistant of Amazon Alexa.

De Bose 700 heeft een heerlijk geluid, geweldige noise-cancellation dankzij hele goede microfoons, en onderscheidt zich vooral met gemak; het draadloze bereik is groot en het switchen tussen twee apparaten is top. Hopelijk zakt de introductieprijs van 400 snel naar zeg 350 euro.

Kijk voor alle gadgets die we aanraden in onze koopgids Bright Stuff