Facebook erkent fout in chatapp voor kinderen
Bug in Messenger Kids

Facebook erkent fout in chatapp voor kinderen

29-08-2019 11:22 Laatste update: 11:29

Facebook erkent dat er een fout zat in de Messenger Kids-app. Door een bug konden kinderen, zonder toestemming van ouders, ook via groepsgesprekken met niet-goedgekeurde gebruikers chatten.

Dit terwijl de Facebook Messenger Kids-app juist bedoeld was om de kinderen alleen met een beperkte groep familieleden of vrienden te laten chatten. In juli heeft Facebook naar Amerikaanse ouders een bericht gestuurd dat hun kind heeft kunnen chatten met vreemden zonder dat ouders daar toestemming voor hadden gegeven.

Volgens Facebook, dat onder druk werd gezet door senatoren die de kwestie aankaartten bij de Amerikaanse toezichthouder FTC, was er sprake van een technische storing. Deze kwam in oktober vorig jaar aan het licht. Facebook heeft al de nodige aanpassingen gedaan aan de app. Dat schrijft het bedrijf in een brief aan de politici. 

De senatoren zeiden eerder teleurgesteld te zijn in de aanpak van Facebook, vooral omdat een uitgebreide evaluatie om de problemen te identificeren uitbleef. Eerder stemde de techreus in met een miljardenboete vanwege problemen met de privacy en bescherming van gegevens van gebruikers.

De Facebook Messenger Kids-app is nog alleen in de Verenigde Staten te downloaden.

Kijk ook: zo werkt YouTube Kids