Ervaar het vervoer van de toekomst op Bright Day
Bright Day 2019

Ervaar het vervoer van de toekomst op Bright Day

31-08-2019 12:00 Laatste update: 16:26

Op Bright Day 2019, het grootste tech-festival van Nederland, probeer je zelf het nieuwste vervoer. Zoals elektrische brommers, scooters en stepjes. Ook is er een drone-taxi.

De eerste grote namen van tech-festival Bright Day 2019 werden in juli al bekend: onder meer Fortnite-gamer Royalistiq, de Canadese YouTube-ster The Hacksmith en game-supermodel Stefanie Joosten zijn van de partij op Bright Day 2019. En ook onze line-up robots is erg compleet: onder meer Sony's robothond Aibo, robotvoetballers, robotmaker XRobots en Drone Soccer.

In deze update alles over onze Future Mobility Area: het vervoer van de toekomst in alle vormen, zelf uit te proberen op onze testbaan. De negende editie van het jaarlijkse techfest vindt plaats in het weekend van 23 en 24 november in de Expo Haarlemmermeer.

Bestel hier je tickets

Beleef op Bright Day een primeur: rij als eerste op de Brekr elektrische brommer. Brekr wordt op 12 september onthuld, de elektrische brommer wordt nu nog bedekt onder een Achterhoekse vlag. Inderdaad: Brekr komt uit het land van brommers kiek'n. Gemaakt door liefhebbers van sleutelen, olie, benzine en lawaai. Maar ook zij geven toe: de toekomst is elektrisch. Brekr is pas begin 2020 te bestellen, op Bright Day kun je er alvast een rondje op rijden.

En er valt nog veel meer te proberen op onze ongeveer vijftig meter lange testbaan. Wat dacht je van de elektrische scooters van NIU? Het bedrijf maakt inmiddels vijf verschillende modellen, die allemaal op Bright Day te zien en proberen zijn. Maak een paar rondjes op de testbaan, en zie waarom ze in het buitenland al ontzettend populair zijn.

Staand en zittend

Stepmaker Bird is ook aanwezig. Het bedrijf begon als dienst die in allerlei landen via een app elektrische stepjes op straat verhuurt. Bird maakt inmiddels zelf ook stepjes: op Bright Day staan meerdere exemplaren van de Bird One om mee over te testbaan te scheuren.

Scoozy brengt 's werelds tofste scootmobiel naar Bright Day. De Scoozy overstijgt het idee van een scootmobiel totaal: hij remt zelfstandig, trekt soepel op en komt dankzij zijn grote, onafhankelijk verende wielen met vierwielaandrijving overal waar je wilt. Kleine draaicirkel, actieradius tot 100 kilometer en dankzij de slimme joystick zit je niet achter een stuurtje verscholen. Proberen kan uiteraard op onze testbaan.

Razendsnel en zelfs in de lucht?

Wil je nog sneller: Zero Motorcycles komt ook naar Bright Day, met zijn allernieuwste Zero SR/F, 's werelds eerste volledig slimme motor. Fluisterstil, maar sneller dan welke grommende motor dan ook, met maar één bewegend onderdeel en dankzij de grote accu ook nog eens een lekker laag zwaartepunt. Niet alleen de toekomst, maar ook het heden van motoren is al elektrisch. Beleef op Bright Day waarom.

Vliegende taxi

Maar krijgen we ook nog vliegende auto's? Als het aan Ehang ligt wel. Het bedrijf werkt samen met Huawei, en gaat mogelijk volgend jaar al echt vliegen in China. Tijdens Bright Day is de tweepersoons dronetaxi Ehang 216 aanwezig. Vliegen doet hij dan waarschijnlijk nog niet, wel kan je plaatsnemen in een vliegmachine, die in China al passagiers gaat vervoeren.

Bestel hier je Bright Day-tickets

Bright Day is ingedeeld rond zes thema’s: Mobile First, Health & Robotics, Gaming, Bright Kids, Future Mobility en Smart Home. Meer aankondigingen over de programmering volgen spoedig!

Volg Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s