Vitens waarschuwt voor phishing-sms'jes met nep-aanmaning
Betaling via PayPal

Vitens waarschuwt voor phishing-sms'jes met nep-aanmaning

02-09-2019 09:24 Laatste update: 09:24

Vitens waarschuwt voor phishing-sms'jes waarin wordt gevraagd een betaling te doen via PayPal. De afgelopen dagen ziet het waterbedrijf een stijging in het aantal meldingen.

In de phishing-sms wordt gemeld dat je een betalingsachterstand hebt en dat je een bedrag moet betalen. "Laatste aanmaning: Betaal direct €64,34 en voorkom uw waterafsluiting", staat in de sms.

In het bericht staat een link die leidt naar een betaalpagina van online betaaldienst PayPal. Het is onduidelijk hoeveel mensen een betaling naar de cybercriminelen hebben gedaan.

Op moment van schrijven is deze pagina (paypal.me/Vitens) nog steeds actief. Vitens heeft het malafide account bij PayPal gemeld. 

Het PayPal-account dat wordt gebruikt voor de fraude.

Aanmaningen

Klanten van Vitens ontvangen vaker betalingsherinneringen via sms. Daardoor komt de phishing-sms realistischer over. Het gevraagde bedrag, zo rond de 60 euro, is ook relatief laag, waardoor mensen mogelijk sneller betalen. 

"Vitens vraagt nooit om betalingen te doen via PayPal", meldt het bedrijf. "Heb je twijfels over een ontvangen sms? Neem dan contact op met onze klantenservice."