© Ben Geskin

'Apple-logo komt op nieuwe iPhones precies in het midden'
Voor opladen AirPods

'Apple-logo komt op nieuwe iPhones precies in het midden'

09-09-2019 08:09 Laatste update: 09:05

Bram van Dijk

Het logo van Apple achterop de nieuwe iPhones zakt waarschijnlijk een paar centimeter. Dat zou te maken hebben met draadloos opladen.

Het logo van Apple staat op de iPhone al tijden op de achterkant iets boven het midden. Maar volgens de Apple-expert Mark Gurman van persbureau Bloomberg gaat het logo verhuizen naar precies in het midden. Dat ziet er misschien wat minder mooi uit, maar het heeft wel een andere belangrijke reden.

Op deze manier weet de gebruiker namelijk waar hij zijn AirPods of Apple Watch moet neerleggen om op te laden. De nieuwe iPhones krijgen namelijk volgens de geruchten omgedraaid opladen, waarmee de iPhone zelf ook geschikt wordt om andere apparaten op te laden. Dit zal waarschijnlijk voornamelijk gebruikt worden voor het opladen van kleine apparaten, zoals AirPods en de Apple Watch.

In principe zou dat draadloos opladen werken met alle apparaten die via de Qi-standaard opgeladen kunnen worden. Samsung en Huawei bieden deze optie al langer aan in hun high-end smartphones.

Regenbooglogo?

Over het logo gesproken; het zou kunnen dat het logo op de iPhone weer de kleuren van de regenboog krijgt in plaats van grijs, zo schreef MacRumors in juli van dit jaar. De comeback van het kleurige logo, dat door Apple werd gebruikt van 1977 tot 1998, wordt niet verwacht op alle iPhones. "Misschien op speciale edities zoals de (PRODUCT)RED-apparaten." Dit zijn rode iPhones die iets meer kosten, maar waarbij Apple een deel van de winst aan het Aidsfonds schenkt.

Dinsdagavond is de presentatie van de nieuwe iPhones, om 19.00 uur Nederlandse tijd. Bright is er bij aanwezig. Veel details zijn al uitgelekt.

Dit verwachten wij van de nieuwe iPhones:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Beeld bij dit artikel gemaakt door Ben Geskin.