Apple Watch Series 5 heeft scherm dat altijd aan staat
LTPO-scherm

Apple Watch Series 5 heeft scherm dat altijd aan staat

10-09-2019 17:55 Laatste update: 19-09-2019 08:43

De nieuwe Apple Watch heeft een scherm dat altijd aan staat, zonder dat de gebruiker zijn pols eerst hoeft op te tillen.

Review: Apple Watch Series 5

Het scherm van de Apple Watch ging tot nu toe alleen aan als de gebruiker zijn pols optilde. Wie het horloge stil hield, kon de tijd ook niet zien.

Dat is bij de nieuwste Apple Watch Series 5 anders. Het scherm staat altijd aan, waarbij een gedimde versie van de wijzerplaat wordt getoond, volledig in kleur.

Apple gebruikt daarvoor een zogenaamd LTPO-scherm, een OLED-scherm dat ook bij langdurig gebruik niet heet wordt of inbrandt. Het scherm loopt bovendien op een variabele verversingssnelheid van 1 tot 60 hertz.

Zelfde batterijduur, 32 GB opslag

Dankzij een zuinige schermdriver heeft de nieuwe Apple Watch zelfs met het scherm altijd aan nog steeds een batterijduur van 18 uur. 

De opslagcapaciteit is verdubbeld: van 16 GB naar 32 GB. 

Kompas

Ook heeft de Apple Watch Series 5 een ingebouwd kompas. Zo kunnen gebruikers zonder telefoon bij zich toch altijd de juiste richting vinden. Ook werken bijvoorbeeld hierdoor fitnessapps beter.

Versies in keramiek en titanium

Uiterlijk ziet de Apple Watch er hetzelfde uit als het model van vorig jaar. De nieuwste Apple Watch is er net als het vorige model in aluminium in de kleuren zilver, goud en spacegrijs en in roestvrijstalen uitvoering in goud, zilver en spacegrijs.

Daarnaast is er een nieuw model in geborsteld titanium, in licht en donkergrijs. Ook is het keramieken model terug van weggeweest, opnieuw in spierwit hoogglans keramiek. Voorlopig zijn in Nederland alleen de Apple Watches van aluminium verkrijgbaar.

De Apple Watch Series 5 is verkrijgbaar vanaf 20 september. De versie met alleen GPS is te koop vanaf 449 euro voor het 40 mm model, en 479 euro voor het 44 mm model. De edities met 4G-ondersteuning zijn momenteel nog niet verkrijgbaar. Dat komt waarschijnlijk door het ontbreken van de eSIM-ondersteuning voor de Apple Watch in ons land. 

De eerdere Apple Watch Series 3, met gps, kost voortaan 229 euro. 

Kijk ook: review iPhone 11 en 11 Pro