Streamingdienst Disney+ vanaf nu gratis exclusief in Nederland beschikbaar
Twee maanden proberen

Videodienst Disney+ gratis en exclusief in Nederland beschikbaar

12 september om 07:05
Laatste update: 11 november om 12:22

Streamingdienst Disney+ is twee maanden voor de echte lanceerdatum al in Nederland gratis uit te proberen.

Nederland was naast de VS en Canada al één van de eerste drie landen waar Disney+ vanaf 12 november beschikbaar zou zijn. Nu blijkt ons land het exclusieve testland te zijn. Disney+ is vanaf donderdag twee maanden gratis te proberen.

Het aanbod is direct al groot, met tal van films van Disney, Pixar, Star Wars en Marvel. Een deel van die films is ook in de Nederlandse versie te bekijken. Ook zijn een aantal recente films voor het eerst in 4K-kwaliteit te streamen; Disney hield de 4K-versies van zijn films tot nu beperkt tot blu-ray. Films kunnen net als op andere diensten ook gedownload worden.

Nog geen nieuwe series

Disney+ biedt ook al allerlei series, het gaat dan vooral om tekenfilmseries die eerder op Disney XD verschenen. De dienst biedt ook series van National Geographic, over natuur en wetenschap. 

Disney+ krijgt vanaf 12 november ook allerlei eigen originele series, die zijn tijdens de twee testmaanden nog niet te bekijken. Het gaat dan onder meer om Star Wars-serie The Mandalorian en een aantal series rond personages uit de Marvel-films. Ook komen er originele Disney+-films, zoals Lady en de Vagebond en een nieuwe versie van Home Alone.

Na twee maanden 7 euro per maand

Gebruikers kunnen zich aanmelden via de site van Disney+, en via de apps voor Android en voor iOS en de Apple TV. Disney+ heeft ook apps voor de PlayStation 4, de Xbox One en voor LG-tv's met webOS.

Na de eerste twee probeermaanden kost Disney+ 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar. Eerder kondigde Disney aan dat gebruikers van de dienst zeven profielen kunnen aanmaken, en dat er gelijktijdig op maximaal vier apparaten gekeken kan worden.

Eerste indruk: Disney+

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's