© Nintendo

Nintendo-pretpark met Mario Kart-attractie in 2020 open
Lente 2020

Nintendo-pretpark met Mario Kart-attractie in 2020 open

13-09-2019 11:45 Laatste update: 12:33

Het eerste Super Nintendo World-pretpark opent in het voorjaar van 2020 in het Japanse Osaka met twee attracties.

Super Nintendo World wordt geen losstaand pretpark, maar een parkdeel van Universal Studio's. In eerste instantie is het Nintendo-deel alleen in het Japanse park te bezoeken, maar Super Nintendo World moet uiteindelijk ook naar twee Universal-pretparken in de VS komen.

Universal Parks-ceo Tom Williams zegt in een interview dat Super Nintendo World start met de attracties Mario Kart en Yoshi Adventure.

Het is nog niet duidelijk of bezoekers in de Mario Kart-attractie zelf een wagentje zullen besturen zoals in de populaire game, of dat de karretjes op een baan staan. Yoshi Adventure zou een zogenoemde omnimover-attractie worden, waarbij bezoekers in een bewegend karretje door een decor rijden (denk aan Carnaval Festival in de Efteling).

Interactieve armband met game

Ook krijgt Super Nintendo World een interactief onderdeel. Bezoekers krijgen een magnetische armband met het bekende rode Mario-logo erop, waarmee ze dingen kunnen doen met de interactieve omgeving. Die bestaat onder meer uit levensgrote onderdelen uit Mario-games.

"Je kan je score bijhouden met verschillende spelletjes, en het interacteert ook weer met je spelcomputer", zegt Williams. Hij lijkt te wijzen op een nog niet aangekondigde koppeling tussen de armband in het pretpark en een Nintendo-game. Williams heeft ook nog bevestigd dat er een Bowser-gebied in het park komt, en het kasteel van Princess Peach.

Nadat Super Nintendo World in Japan is geopend, komt het concept ook naar de andere Universal-parken, beloofde Williams. Wanneer precies wilde hij nog niet zeggen.

Nieuw voor de Nintendo Switch: virtual reality

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's