'Google Stadia komt ook naar Android TV'
Gamestreaming

'Google Stadia komt ook naar Android TV'

17-09-2019 05:45 Laatste update: 06:36

Googles gamestreamingdienst Stadia zal mogelijk ook beschikbaar komen voor Android TV.

In een gelekte presentatie in handen van XDA Developers staan een paar geplande functies van Android TV 11, dat in 2020 beschikbaar moet komen. Op de lijst staat onder andere integratie met Google Stadia.

Stadia laat gebruikers gamen zonder dat ze daar een krachtige console of pc voor nodig hebben. Het spel draait op een computer in een Google-datacenter, waarvan het scherm naar de gebruiker wordt gestreamd.

Meerdere apparaten

Google liet Stadia al op een aantal apparaten zien, waaronder een Chromebook, Chromecast en Android-toestellen. Android TV was nog niet officieel onthuld als ondersteund platform. Tv's van onder meer Sony, Sharp en Philips werken met Android TV.

De zoekgigant zou ook plannen hebben om een aantal andere Android-functies in Android TV te integreren, waaronder de optie om alles live te ondertitelen. De augmentedreality-app Google Lens zou ook gepland staan voor het televisieplatform. 

Abonnement

Stadia gaat in november officieel van start in onder andere Nederland. Gamers die spellen in 4K willen streamen, moeten een abonnement van 10 euro per maand afsluiten.

Google Stadia: is dit het einde van de spelcomputer?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's