© Bright

Test: Sonos Move, de eerste draagbare Sonos-speaker
Overleeft ie de valtest?

Test: Sonos Move, de eerste draagbare Sonos-speaker

19-09-2019 11:15 Laatste update: 20-09-2019 16:14

De nieuwe Sonos-speaker Sonos Move heeft voor het eerst bluetooth, waardoor hij ook buiten is te gebruiken. De Sonos Move is vanaf 24 september te koop, maar Bright heeft hem al getest. Niet alleen het geluid, maar ook hoe goed hij tegen een stootje kan.

De Sonos Move valt onder de bluetooth-speakers niet alleen op vanwege zijn stevige prijs (399 euro). Hij is vrij groot, zwaar, strak ontworpen en zit vol features. Zo ondersteunt de Sonos Move slimme assistenten en past de speaker het geluid automatisch aan de omgeving aan.

De Sonos Move zou ook goed tegen een stootje kunnen en beschermd zijn tegen stof, vocht, uv-stralen en extreme temperaturen. Bright heeft de speaker uitgebreid getest. In deze video zie je ook wat er gebeurt als we de Move laten vallen en vies maken:

Na de montage van deze video bleek dat door de val van de Sonos Move alleen de bluetooth-functies van de speaker het niet meer deden. De speaker zelf en ook de wifi-functies in huis, doen het na de val nog wel. Sonos onderzoekt de speaker uit de video, om erachter komen waarom de bluetooth-functies door de val niet meer werken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Lees ook: de beste bluetooth-speakers

Kijk ook: de nieuwe Apple Watch