© Xiaomi

Deze smartphone heeft voor en achter een randloos scherm
Eén groot scherm

Deze smartphone heeft voor en achter een randloos scherm

24-09-2019 08:58 Laatste update: 14:14

Het Chinese merk Xiaomi heeft de Mi Mix Alpha aangekondigd: een smartphone met een randloos scherm aan zowel de voor- als achterkant van het toestel.

Alleen achterop de nieuwe Xiaomi-telefoon zit een zwarte streep bij de camera’s. Omdat het scherm de volledige telefoon bedekt, kunnen statusiconen voor je batterij en internetverbinding op de zijkant worden getoond.

Om plek te maken voor het scherm zijn de luidsprekers en nabijheidssensor uit het toestel verwijderd. De 5G-antenne zit verwerkt aan de onderkant van de telefoon. 

Er zit geen selfiecamera aan de voorkant van het toestel, omdat je voor selfies de camera’s achterop kunt gebruiken. Het scherm op de achterkant laat dan het camerabeeld zien.

108 megapixel camera

De camera van de Mi Mix Alpha heeft een 108 megapixel-sensor van Samsung. Bij lage lichtomstandigheden kan deze camera lichtere foto’s van 27 megapixel maken, door pixels in groepen van vier op te delen.

Volgens Xiaomi is de Mi Mix Alpha op het moment nog een concept: plannen om de telefoon op grote schaal te produceren, zijn er nog niet. Wel had het bedrijf in elk geval exemplaren gemaakt om tijdens een perspresentatie te tonen.

De beoogde prijs van de Mi Mix Alpha is 19.999 yuan, omgerekend zo’n 2.560 euro. 

Eerste indruk: de opvouwbare Samsung Galaxy Fold