Uber combineert apps voor ritten en eten, met verbeterde veiligheid
Uber

Uber combineert apps voor ritten en eten, met verbeterde veiligheid

26-09-2019 19:16 Laatste update: 19:19

Uber voegt zijn verschillende apps voor ritten en eten samen, als een enkel "besturingssysteem voor je dagelijks leven".

Uber gaat zijn apps voor het vinden van een autorit en het bestellen van eten combineren. Dat heeft het bedrijf donderdag aangekondigd tijdens een presentatie in San Francisco. Bij het openen van de nieuwe app krijgen gebruikers de keus voor het bestellen van een rit of een maaltijd. 

Een vroege versie van de gecombineerde app is al verkrijgbaar, maar daarin staat Uber Eats nog onderaan en hebben de autoritten de overhand. In de nieuwe versie krijgen beide onderdelen evenveel ruimte. Uber wil "het besturingssysteem voor je dagelijkse leven" worden, aldus ceo Dara Khosrowshahi.

Het bedrijf voegt later nog meer mogelijkheden aan de app toe. Zo wordt er nu in de Verenigde Staten binnen enkele steden al informatie over openbaar vervoer getoond in de app.

Veiligheid

De nieuwe versie van de Uber-app biedt tevens verbeteringen om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Zo wordt er een optioneel verificatiesysteem geïntroduceerd met een pincode. Deze code moet voor het instappen hardop tegen de bestuurder worden gezegd. Op deze manier wil Uber voorkomen dat iemand in de verkeerde auto stapt. 

Het bedrijf werkt tevens aan technologie om die pincode weer irrelevant te maken. Het bedrijf wil ultrasone geluiden gebruiken om zekerheid te geven over de juiste auto. Deze functie moet over enkele maanden beschikbaar zijn.

Ook handig is dat de app met de update een notificatie geeft als je wordt afgezet naast een fietspad, zodat je bij het uitstappen niet per ongeluk iemand met de deur raakt. 

TOET-TOET: Hier komen de auto's van de toekomst

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's  

 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s