Bose haalt slaapoordoppen van de markt door accuprobleem
Sleepbuds

Bose haalt slaapoordoppen van de markt door accuprobleem

04-10-2019 09:44 Laatste update: 15:38

Bose haalt zijn slaapoordoppen Sleepbuds van de markt wegens niet te verhelpen accuproblemen. Klanten krijgen hun geld terug.

Bose introduceerde zijn slaapoordoppen in 2018, sinds deze zomer zijn ze ook in Nederland op de markt. De oordoppen zijn gemaakt om de hele nacht te dragen en moeten de nachtrust verbeteren. Nu stopt Bose met de verkoop, omdat klanten problemen blijken te hebben met de batterijen. De Sleepbuds wilden bij sommige gebruikers niet volledig opladen, schakelden plotseling uit of allebei, meldt Bose.

Het probleem blijkt niet eenvoudig op te lossen, waardoor Bose heeft gekozen voor een verkoopstop. "We gaan terug naar de tekentafel, omdat we onze visie werkelijkheid willen maken", zegt het audiobedrijf.

Klanten kunnen hun volledige aankoopbedrag terugkrijgen tot 31 december 2019. De oordoppen kosten 269,95 euro, Nederlandse klanten kunnen terecht op de contactpagina van Bose.

Vervangende exemplaren

Klanten kunnen er ook voor kiezen om een vervangende set oordopjes te krijgen. Die dopjes zijn niet volledig immuun voor de problemen, maar ze zouden minder vaak voorkomen. De voorraad vervangende oordoppen is beperkt.

Sleepbuds zijn gemaakt om 's nachts te dragen, en omgevingsgeluiden te maskeren. Ze kunnen niet gebruikt worden om muziek mee te luisteren, maar worden geleverd met een reeks speciaal ontworpen rustgevende geluiden. Met zogenoemde 'noise masking'-technologie moet omgevingsgeluid zo veel mogelijk worden buitengehouden.

Bright recenseerde de oordoppen eerder dit jaar en was positief over de geluidsmaskerende functie:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's