Sonos Flex

Sonos start in Nederland met abonnementen op speakers

© Sonos

Sonos start in Nederland abonnementsdienst voor speakers
4 oktober 2019 om 11:56
Laatste update: 4 oktober 2019 om 11:56

Sonos is gestart met een abonnementendienst voor zijn speakers. Met Sonos Flex kunnen gebruikers meerdere samenstellingen speakers voor een vast bedrag per maand in huis halen.

De nieuwe dienst Sonos Flex biedt momenteel drie abonnementen. Het eerste kost 15 euro per maand en biedt gebruikers twee Sonos One-speakers. Voor 25 euro per maand is er een abonnement met de Sonos Beam-soundbar en twee One-speakers. Het duurste abonnement kost 50 euro per maand, en biedt de Playbar-soundbar, twee One-speakers en de draadloze subwoofer van Sonos. Alle pakketten zijn er in zwart en wit.

Sonos zou Flex eind september stilletjes zijn begonnen, meldt Tweakers. De dienst lijkt alleen in Nederland beschikbaar. Gebruikers die een abonnement nemen, zijn de eerste twee tot drie jaar goedkoper uit dan wanneer zij de speakers in één keer zelf zouden kopen. Na die tijd zijn zij meer kwijt aan het abonnement.

Altijd de nieuwste speakers

Abonnees zijn verzekerd van de nieuwste Sonos-speakers. Abonnees kunnen hun oude speakers straks omruilen voor de nieuwe modellen, wanneer die verschijnen. Ook kan Flex maandelijks opgezegd of gewijzigd worden, en bij het duurste abonnement van 50 euro per maand is installatie thuis inbegrepen, vooralsnog alleen in Amsterdam. De nieuwste Sonos-speaker, de draadloze Move, is nog niet binnen het abonnement verkrijgbaar.

Het abonnementsmodel is steeds meer in trek onder technologiebedrijven. In navolging van het succes van Netflix, bieden verschillende bedrijven bijvoorbeeld grote game-catalogi aan, zoals Xbox GamePass en het nieuwe Apple Arcade.

Ook abonnementen op hardware zijn in opkomst, met in de VS bijvoorbeeld en Microsoft-abonnement waarbij gebruikers voor een maandelijks bedrag zowel Office-software als een laptop of tablet van Microsoft krijgen.

Bright Review: draadloze Sonos Move

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's