Jaguar heeft nieuwe elektrische racewagen
Elektrisch racen

Jaguar heeft nieuwe elektrische racewagen

7 oktober om 08:32
Laatste update: 7 oktober om 10:58

Jaguar rijdt al een tijdje mee met het Formule E-kampioenschap en heeft een nieuwe auto gepresenteerd voor dit zesde seizoen.

De Jaguar heet I-TYPE 4 en kent een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Uiteraard vertellen de autobouwers niet wat ze precies gedaan hebben, maar ze claimen wel dat de auto lichter geworden is en het zwaartepunt nog lager ligt. Twee belangrijke graadmeters voor succes. 

Het komende seizoen moeten James Calado en Mitch Evans podiumplaatsen halen voor het Panasonic Jaguar Racing Team. Calado won al het WEC-kampioenschap  in de GTE Pro-klasse, straatwagens geprepareerd voor het racen, en de belangrijkste race op die kalender: de 24 uur van Le Mans. 

Formule E

Formule E is echter een heel andere tak van sport, met spectaculaire krappe stratencircuits en auto's die hun brom voor een zoem ingeleverd hebben. Opvallend genoeg is Castrol een partner van het team, terwijl elektrische auto's beduidend minder van olie afhankelijk zijn voor hun succes. De elektromotoren zijn geheel afgesloten units, waar geen olie uit of bij komt.

Wil je de Formule E-wagen van Jaguar van dichtbij zien, dan kun je naar een wedstrijd toe in bijvoorbeeld Rome, Parijs, Berlijn of Londen. Maar je kunt ook op 2 januari naar een speelgoedwinkel en de Lego-set halen met daarin de I-TYPE en i-Pace in één doos.