Alle Android-telefoons mogen voortaan PS4-games streamen
Vanaf Android 5.0

Alle Android-telefoons mogen voortaan PS4-games streamen

07-10-2019 18:10 Laatste update: 18:15

De Remote Play-app van Sony werkt vanaf deze week op de meeste Android-telefoons. Hiermee kunnen gamers PlayStation 4-spellen naar een toestel streamen.

De Remote Play-app staat al een tijdje in de Google Play Store en is zelfs voor iOS beschikbaar. De Android-app werkte tot voor kort echter alleen op smartphones van Sony zelf. 

Dat is niet langer geval: zolang je Android 5.0 of nieuwer hebt geïnstalleerd, mag je de app voortaan uit de Play Store downloaden. Via de wifi-verbinding van je telefoon verbind je vervolgens met de PlayStation 4. Het beeld van de spelcomputer wordt naar de telefoon gestreamd, terwijl jouw knopindrukken weer naar de console gaan.

Gamecontroller koppelen

Games kunnen met virtuele knoppen op het scherm worden gespeeld, of door een gamecontroller aan het toestel te koppelen. Dat kan vanaf deze update rechtstreeks via Bluetooth.

De breed uitgerolde Remote Play-app is onderdeel van een grotere update voor de PlayStation 4. Deze vergroot de maximumgrootte voor online groepen naar 16. Daarnaast zou de algehele netwerkverbinding van de gameconsole zijn verbeterd.

Deze mini-spelcomputer is beter dan die van Nintendo en Sony

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's