© Epic Games

'Maker Fortnite schikt rechtszaak tegen 14-jarige valsspeler'
Cheatsoftware

'Maker Fortnite schikt rechtszaak tegen 14-jarige valsspeler'

08-10-2019 08:06 Laatste update: 08:06

Fortnite-ontwikkelaar Epic Games heeft een rechtszaak geschikt tegen een 14-jarige maker en promoter van valsspeelsoftware.

De schikking werd achter gesloten deuren bereikt, maar documenten hierover lekten naar Torrent Freak. Hierin staat dat de aangeklaagde jongen en zijn voogden "tevreden zijn met het bereikte akkoord".

Details over de schikking zijn nog niet naar buiten gekomen. Het is daarom ook de vraag of de jongen of zijn ouders nog een schadevergoeding aan Epic Games hebben betaald, of dat alleen is beloofd de activiteiten te staken.

De 14-jarige jongen maakte video's waarin hij zelfgemaakte cheatsoftware voor Fortnite aanprees. Hiermee was het mogelijk om bijvoorbeeld tegenstanders door muren heen te zien. 

Weigerde te stoppen

Epic Games besloot een forse zaak tegen de jongen te starten, maar zelfs toen weigerde hij te stoppen. Hij maakte een tweede YouTube-account om zijn promotiewerk op voort te zetten.

Nu er een schikking is getroffen, lijkt de jongen te zijn gestopt met zijn praktijken. Op zijn YouTube-kanalen gebeurt al lange tijd niks. Daarnaast is de website waarop de cheatsoftware werd verkocht niet langer online.

Kijk ook: review Nintendo Switch Lite

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's