Honderd miljoen downloads voor Call of Duty Mobile
Populairste game ooit

Honderd miljoen downloads voor Call of Duty Mobile

08-10-2019 12:29 Laatste update: 12:30

Bastiaan Vroegop

De mobiele versie van het schietspel Call of Duty is in de eerste week al 100 miljoen keer gedownload. Nog nooit werd een smartphonegame in een week tijd zo vaak gedownload.

Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Sensor Tower, aldus Reuters. De game heeft daarmee het recente record van Mario Kart Tour ook meteen van de tafel geveegd: die game werd in een week tijd zo’n 90 miljoen keer gedownload.

Call of Duty Mobile had ook een succesvollere eerste week dan directe concurrenten zoals Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds. Die games werden respectievelijk 22,5 miljoen en 26,3 miljoen keer gedownload in de eerste zeven dagen. 

De mijlpaal is goed nieuws voor uitgever Activision, al is het nog de vraag hoeveel de game heeft opgeleverd. Call of Duty Mobile is namelijk gratis te downloaden, waardoor het bedrijf pas geld verdient zodra spelers iets in de app kopen.

Call of Duty Mobile laat je tegen andere spelers strijden, of het samen opnemen tegen hordes aan zombies. Daarmee herpakt de game de populairste modi van de spelcomputervariant.

Kijk ook: review Nintendo Switch Lite

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s