Twitter zegt sorry

Twitter gebruikte 'per abuis' telefoonnummers voor reclames

9 oktober om 07:26
Laatste update: 9 oktober om 07:58

Twitter heeft mogelijk misbruik gemaakt van je telefoonnummer. Het sociale netwerk geeft toe per ongeluk nummers te hebben ingezet voor advertenties.

Gebruikers konden hun telefoonnummer aan Twitter doorgeven om hun accounts beter te beveiligen. Stiekem werd dat nummer ook gebruikt voor reclames. Adverteerders die het nummer van een gebruiker al wisten, konden op die manier gerichte berichten voor die persoon laten zien.

Twitter zegt dat de gegevens per ongeluk zijn misbruikt. "Dit is een fout waar we onze excuses voor willen aanbieden", schrijft het sociale netwerk op een webpagina. "We gaan ervoor zorgen dat we nooit meer zo'n fout kunnen maken."

17 september

Het sociale netwerk weet niet hoeveel adverteerders de telefoonnummers konden gebruiken om reclame te plaatsen. Sinds 17 september worden telefoonnummers niet langer aan reclameprofielen gekoppeld, waardoor de nummers alleen nog maar ter beveiliging worden gebruikt.

Twitter is niet het eerste sociale netwerk dat telefoonnummers voor reclamedoeleinden misbruikte. In september 2018 bleek dat Facebook hetzelfde deed

Handige tips voor de iPhone: