Inbreker stal spellen en minigun van gamebedrijf Valve
Grote inbraak

Inbreker stal spellen en minigun van gamebedrijf Valve

09-10-2019 11:57 Laatste update: 11:57

Een 32-jarige inbreker staat voor de rechter omdat hij 38.000 euro aan spellen en apparatuur heeft gestolen uit het hoofdkantoor van het grote gamebedrijf Valve. Ook nam hij een minigun van topman Gabe Newell mee naar huis.

De inbreker wist in juni 2018 binnen te dringen bij het kantoor van Valve, aldus de Amerikaanse politie tegenover Polygon. Het bedrijf beheert Steam, de grootste digitale winkel voor pc-games ter wereld. Ook maakte Valve populaire games zoals Half-Life.

Bij de diefstal werden onder andere 15 Xbox One-games en 23 PlayStation 4-titels meegenomen. Ook stal hij 15 tot 20 Asus-laptops en meerdere Nintendo Switch-spelcomputers. "Er werd zoveel gestolen, dat de inbreker niet meer wist wat hij allemaal in zijn tas had zitten", aldus een politieverslag. 

Minigun

Als kers op de taart werd ook de minigun van topman Gabe Newell mee naar huis genomen. Met dit gigantische wapen stond Newell eerder al de voorpagina van het tijdschrift Forbes. Een minigun is een wapen met doorgaans zes lopen dat maar liefst vierduizend schoten per minuut kan lossen.

Gesnapt bij gameswinkel

De inbreker heeft uiteindelijk weinig met zijn aanwinsten kunnen doen. Hij verkocht de gestolen games bij een lokale winkel, waar hij 336 dollar voor kreeg. Daar werd hij door de beveiligingscamera gefilmd, waardoor de politie hem kon arresteren.

De rest van zijn buit lag in zijn auto, waar ook drugs in werden aangetroffen. De rechtszaak tegen de man start op 9 oktober. 

Review: Sega verslaat Nintendo met nieuwe mini-console

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal.