Miljoenendeal

'Apple TV+ krijgt kerstmusical met Will Ferrell en Ryan Reynolds'

'Kerstmusical Will Ferrell en Ryan Reynolds komt naar Apple TV+'
9 oktober om 13:43
Laatste update: 9 oktober om 13:43

Hollywood-acteurs Will Ferrell en Ryan Reynolds spelen de hoofdrol in een kerstmusical die op Apple TV+ verschijnt. Het tweetal verfilmt A Christmas Carol van Charles Dickens.

De onderhandelingen over de filmrechten zijn bijna afgerond, meldt Variety, en alles wijst er op dat Apple de film in handen krijgt. Het betekent dat hij rond de feestdagen waarschijnlijk te zien is op de nieuwe streamingdienst Apple TV+, al kan het ook zijn dat hij eerst in de bioscopen opduikt. Apple wil sommige films niet meteen online zetten.

De techgigant zou bereid zijn flink te betalen voor de film. Volgens anonieme bronnen heeft de techgigant alle andere bieders "compleet weggeblazen" tijdens een veiling eind september.  Alleen al de acteurs zouden samen 60 miljoen dollar krijgen als de deal wordt gesloten. Ferrell en Reynolds verdienen nog een extra zakcentje omdat ze de producers zijn van de musical.

Filmrechten

De filmmakers probeerden nog om de rechten op de gebruikte muziek zelf in handen te houden. Daarnaast wilden ze over 20 tot 25 jaar de filmrechten weer terugkrijgen, maar het lijkt er op dat Apple daar niet mee akkoord is gegaan.

Met de deal heeft Apple concurrenten Netflix, Warner Bros. en Paramount Pictures achter zich gelaten. Alle drie probeerden de rechten te bemachtigen.

Kijk ook: eerste indruk van Disney+

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's