Fitbit Versa 3
Smartwatches

Fitbit Versa 3

09-10-2019 16:31 Laatste update: 12-02-2021 10:34

Met de Versa 3 verbetert Fitbit zijn beste smartwatch op een aantal prettige punten.

Fitbit werd groot met stappentellers en fitnesstrackers, en dat is ook met de Versa 3 nog steeds goed te merken. De nieuwste smartwatch van Fitbit moet je namelijk nog steeds alleen maar kopen als je veel sport en beweegt. De Versa 3 is een uitstekende fitnesstracker, met een verbeterde hartslagmeter en een bloedzuurstofmeter, waar een stukje smartwatch aan vastzit.

Dat stukje smartwatch zie je via het uitstekende oled-scherm: volle kleuren, hoog contrast en diepe zwarten (dus de vrij dikke rand valt minder op). Krijg je een bericht op je telefoon, zie je die binnenkomen op de Versa 3. Luister je Spotify, kan je dat bedienen via het horloge. En zelfs contactloos betalen kan: de Versa 3 ondersteunt Fitbit Pay, en daar doen in Nederland onder meer ABN Amro en de Rabobank aan mee.

De smartwatchfuncties zijn bij de Versa 3 wel verbeterd ten opzichte van de Versa 2. Zo is Google Assistant nu ingebouwd, naast Amazon Alexa, die nog geen Nederlands verstaat. Ook is er nu gps ingebouwd, zowel fijn voor tijdens het sporten als bij andere apps. Het app-aanbod blijft echter schaars, en apps zijn veelal niet de moeite. Maar: misschien is dat precies wat je zoekt. Misschien wil je niet over je smartwatch gebogen staan, maar om je pols een betrouwbaar doorgeefluik van berichten op je telefoon. Dan is de Versa 3 het perfecte horloge.

Tel daar nog eens bij op: de geweldige accuduur. Eerder zes dagen dan de standaard één à twee van de meeste smartwatches. De Versa 3 heeft een optie waarbij de wijzerplaat altijd aan staat. Je kan vijf van die wijzerplaten installeren op het horloge, zodat je kan wisselen.

Dan de fitnessfuncties: de hartslagmeter is accuraat en staat altijd aan, de Versa 3 weet zelf wanneer je aan workout begint en neemt die automatisch op. Ook is er een prima slaapfunctie, die later wordt uitgebreid met een slimme wekker.

De Versa 3 biedt een mooi en makkelijk toegankelijk overzicht van al je bewegingen, met een veeg vanaf de onderste schermrand. Verder is hij licht, met een fraai, simpel ontwerp in grijs, en goudkleurig aluminium.

De Versa 3 kost bij introductie 229 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Fraai oled-scherm
  • Mooi en licht
  • Verbeterde hartslagmeter
  • Zuurstofsensor
  • Uitstekende fitnessfuncties
  • Goede slaapmeter
  • Enorme accuduur
  • Als smartwatch beperkt
  • Altijd-aan-functie niet mooi

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.